Kontakta BrukarföreningenSEMESTER!

Hasse och jag tar semester mellan 19 Juli och 15 Augusti. Under den tiden är det osäkert om någon svarar på nedanstående nummer.

Ha en skön sommar!

0766 459 880

orebro@brukarforeningen.se

Vi hjälper dig med kontakter med soc, sjukvård och andra myndigheter.
Vi svarar på frågor till brukare och anhöriga, myndigheter och allmänheten.

* * * * *
Beroendecentrums Jourtelefon
Mån-Fre 8.00-16.00
019 602 05 30
* * * * *

13 februari 2009

Veckans :-) och :-(


I
Länstidningen Östersund kan man läsa: "Ny beroendeenhet ger möjligheter till metadonbehandling" och
"Ett tiotal missbrukare i länet kan få metadon".

Det är ju naturligtvis glädjande för länets opiatanvändare, även om jag anar sensationslystenheten hos rubrikmakaren. Jag är skeptisk till om de ens börjar med ett halv-dussin Subutex-patienter.


Men i alla fall... jag har just nu inte mycket att säga om det. Jag ser det som en självklarhet att om behovet finns ska det också fyllas, även om bevekelsegrunderna verkar vara att det är för dyrt för länets kommuner att skicka brukarna till Ulleråker.

Däääremot har jag en hel del att säga om lokal-reaktionen uttryckt av, håll i er nu, "utbildade addiktologen" Christer Nordin: "Missbrukarna byter bara drog" . Inte mindre häpnandsväckande är kommentarer: "Det är glädjande att en expert inom drogberoende får komma till tals. Christer Nordin belyser verkligheten". Tjoflöjt, här är det minsann buskis för hela slanten. Sockervadd bortve' den randiga vagnen.

Som ni vet har jag inget emot ett raljant anslag, särskilt inte när jag får ett sånt här frislag, men ni vet också att Brukarföreningen sysslar med stålkalla fakta. Så låtom oss nagelfara denne, mer eller mindre självutnämnde "expert" (skulle f.ö. inte förvåna mig om det är hans suparpolare som gjort kommentaren).

OK, "addiktolog".... vad i helvete är det för nåt egentligen, och hur fan blir man en??? Hör o Häpna, Läs o Lid:


Det är en "utbildning" som drivs av FUN (Fria Universitetet i Norden) i sambarbete med Vadstena Gestaltterapi. FUNs grundare, Torbjörn "Tobbe" Fjellström driver med sin fjella Helena också det mellan-norrländska sektliknande behandlingshemmet Korpberget.

Antagningskriteriet till utbildningen är "en grundläggande kunskap om missbrukets dynamik". Den uppmärksamme noterade att jag skrev "kriteriet" i singularis. Det finns nämligen bara ett. En enastående egenskap med utbildningen är att du kan "beställa utbildningen till er verksamhet och få den skräddarsydd efter egna önskemål."Tobbe o Helena säger:
"Även du kan bli så här mysig."

Efter 15 hela dagars utbildning i bl.a. "Människosyn och ideologi i behandlingsarbetet", "Beroendet som en "bio-psyko-social" och andlig sjukdom", "Andlighet och meditation", och efter examination av "Tobbe" är du nu "utbildad addiktolog" och följaktligen EXPERT! På Korpberget är alla "addiktologer". Helt seriöst. På riktigt asså. Även vaktmästarn, städarn, och kökspigorna. En (1) i personalen har en fil.kand., en socionom.

Fast vänta lite... grus i maskinen:

PERSONALMEDDELANDE

UPPGRADERING - ETT MÅSTE!!

Addiktologer börjar bli erkända inom den svenska och norska behandlingsvärlden, men vi får inte kalla oss legitimerade addiktologer längre eftersom svenska SOCIALSTYRELSEN har patent (!) på det begreppet. Vi ska i fortsättningen heta CERTIFIERAD ADDIKTOLOG (CAD) - för de som även genomgått metodkursen vid FUN, - och ASSISTERANDE ADDIKTOLOG (AAD), - för de som enbart genomgått Grundkursen vid FUN.


Jävla Socialstyrelsen. Sabba hela upplägget. Fast det är lätt fixat med en "uppgradering". Ja fan, kolla länken själv vad som krävs för att "uppgradera".

Buskis, kompis. Det är buskis som driver narkotikadebatten i Sverige.

Jahapp.... så vad säger då den "utbildade addiktologen" Christer om planerna på att öppna ett nytt beroendecentrum i Östersund, med ett minimalt inslag av substitutionsbehandling för opiatanvändare? (Om man för övrigt läser underlaget till beslutet, ser man att länet framförallt har problem med skoter-körande alkisar, vilka också är Korpbergets huvudmålgrupp, inte heroinister. Fast "Tobbe" och hans addiktolog-gäng vill uppenbarligen monopolisera regionens behandlingsinsatser: "funkar'e på'ren ene missbrukarn så funkar'e väl på'ren andre".)

Christer säger att:
Det är taskigt att ta från missbrukarna rätten att tillfriskna utan kemikalier.

Klassiskt dubbel-snack. Sanningen är precis tvärtom. Under 2008 fanns 2700 med beroende-diagnos i Jämtlands län, det absoluta flertalet alkisar. Genom att inrätta tio substitutionsbehandlingplatser GER man fåtalet opiatbrukare rätten att tillfriskna MED medicin. Det är Christer som vill "ta från" dem den rätten. Tyngdpunkten för det planerade beroendecentrets verksamhet blir, som behovsbilden beskriver, på alkisarna. Vad jag vet är det ingen som surrar om att "ta från" dem rätten att tillfriskna utan "kemikalier". Inte jag ialla fall. De får väl "tillfriskna" hos "Tobbe" eller var fan de vill. Skiter väl ja i.

Christer är
märkbart upprörd

Jag undrar: va i helvete han har för djävla anledning att vara upprörd över??? Är det så att det finns för många "utbildade addiktologer" i Norrland att han är rädd o inte få nåt jobb? Det är sant, jag svär, jag undrar faktiskt.

Christer menar
att de som arbetar inom BUD, nordiska förbundet för kemisk drogfri behandling, har gjort framgångsrika resultat.

BUD (Behandling Utan Droger) bildades fredagen den 13 (!) juni 2008 och har antagit 7 "bud", varav det första är:

1. BUD tror att människan består av mer än fysik och kemi, eller kropp och hjärna

Ett esoteriskt trossamfund med andra ord, som tydligen på lite drygt ett halvår har "gjort" några slags framgångsrika resultat. Vilka "resultaten" är, är uppenbarligen en fråga mellan BUD och GUD och kan därför inte ifrågasättas.

Christer har:
plockat fram siffror som visar att det exempelvis i Skottland dör fler missbrukare i samband med användning av metadon än av heroin. För ett antal år sedan dog fler finnar av subutex än av heroin.

Dessa siffror har Christer "plockat fram" från sitt förstoppade arsle, för de finns inte någon annanstans än där. "...exempelvis i Skottland..." Asså HA-llåååå! Jävla pajas. Jag har faktiskt ingen aning om hur många "finnar" som "för ett antal år sen" "dog av subutex", men det kanske var två som hade Sub i blodet när de kvävdes i sina Kosken-spyor, jämfört med en som hade en ful-kabbe i fickan när han på Kosken-fyllan körde in i en fura med skotern. Inte vet jag, men Christer verkar lida av Kosken-delirium när han försöker framstå som EXPERT. Är det bara jag som får magont av hur lättvindigt "experter" i de här sammanhangen slänger sig med dödssiffror hit o dit. Jag har svårt att tänka mig att de varit i närheten av en blånande polare och inte vågat ringa efter hjälp för att de riskerat brottsmisstanke.

Christer säger:
Men i Sverige har nationalekonomer räknat ut att om missbrukare erbjuds metadonprogram i tid så kan samhället spara miljarder.

Miljarder! Vi kan spara MILJAARDER! Tänk va mycken Kosken vi kan få för alla MILJARDER!
Jöns.

Enligt Christer så:
kan det leda till att unga missbrukare blir mindre rädda för att testa opiater.

Ja för fan, strålande! Vi SKRÄMMER ungdjävlarna från heroin-träsket, så de kan bli hustru-misshandlande skoterkörande alkisar i stället. Världens grej, asså! Tycker "Tobbe" o Christer.

Christer menar:
att det inte finns några hopplösa fall.

Jo, ett. Han heter Christer Nordin och är "utbildad addiktolog" i Östersund.

Christer har lärt sig att:
Grundprincipen är att undvika symtombehandling för att i stället gå till botten med problemet när patienten är avgiftad
på "addiktolog"-"utbildningen".

Buskis, mannen. Det är buskis som avgör om du ska få en kvalificerad vård som bygger på vetenskaplig evidens eller om du ska bli ett sekt-offer.

Asså förlåt, jag kunde inte låta bli att raljera mot slutet, men hur ska man bemöta jönseri? Vedertagna sanningar funkar ju inte riktigt som det är tänkt på Kosken-marinerade sekt-pepprade hjärnor.

Det är inte svårt heller, att raljera med såna här charlataner, och det skulle vara knäslående skojsigt om det inte vore för att det finns en Christer Nordin i var buske, och det är sån här idioti som folk hör mellan reklam-inslagen och Let's dance-skvallret. Det är rappakalja som denna man måste bemöta för att hävda human vård på vetenskaplig grund var dag.
Undra på att man blir sömnig.

Lycka till Östersund-brukare.
Förhoppningsvis har Svenska BrukarFöreningen utvecklat ett organiserat lokalföreningsstöd tills dess ni kommer igång, så att ni slipper springa gatlopp till kliniken med Kosken-flaskorna vinande kring öronen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar