Kontakta BrukarföreningenSEMESTER!

Hasse och jag tar semester mellan 19 Juli och 15 Augusti. Under den tiden är det osäkert om någon svarar på nedanstående nummer.

Ha en skön sommar!

0766 459 880

orebro@brukarforeningen.se

Vi hjälper dig med kontakter med soc, sjukvård och andra myndigheter.
Vi svarar på frågor till brukare och anhöriga, myndigheter och allmänheten.

* * * * *
Beroendecentrums Jourtelefon
Mån-Fre 8.00-16.00
019 602 05 30
* * * * *

13 mars 2009

Wien, knark och sång


Inte för att vi hade förväntat oss någon förändring, men nu är det tydligen klart att den globala narkotikapolitiken fortsätter som förut. Varför ska man ändra på ett misslyckat koncept?

Jag har tidigare skrivit om FNs toppmöte om narkotikafrågor i Wien (UNGASS), där man går igenom de senaste 10 årens misslyckade narkotikakrig (och det är ett RIKTIGT krig, tro inte något annat!) och har enats om en gemensam hållning för de kommande 10 åren. Eller ja enats, jag vet inte... Det är naturligtvis den störste knarkprofitören i världen USA, stalinistiska narkotikaläkare i Ryssland, och tungomålstalande sekter i Sverige, som inte velat förändra, förbättra och verklighetsanpassa ett förlegat koncept.

Johannes Forsberg rapporterar idag från Wien:
"Många delegater i Wien ville skifta fokus från det uppenbart omöjliga målet om att utrota drogerna, till att minska deras skadeverkningar, så kallad "harm reduction". Det handlar exempelvis om rena sprutor till narkomaner. En tredjedel av alla hivinfektioner utanför Afrika beror på smutsiga nålar.

EU-länderna
förespråkade den linjen. Men inte Sverige.
Folkhälsominister Maria Larsson slogs, flankerad av drottning Silvia, för att knarkkriget ska fortsätta på precis samma sätt. Tillsammans med bland andra Ryssland och gamla Bushbyråkrater från USA lyckades hon stoppa alla skrivningar om skademinimering. Maria Larsson är jätteglad.
Mindre nöjda är människorättsorganisationer som Human rights watch. De har kritiserat de massiva övergrepp mot missbrukare som den rådande politiken leder till.
De menar att politiker som Maria Larsson berövar missbrukarna rätten till bästa möjliga hälsa. Och till vilken nytta? Hiv och gulsot dödar missbrukare, men stoppar inte missbruket.
Maria Larsson tar lätt på kritiken från civil-samhället. Hon menar - oklart på vilka grunder - att många av organisationerna som förespråkar skademinimering är köpta av läkemedelsindustrin och brottssyndikaten.
För att kritisera en politik som inte åstadkommit någonting förutom död och lidande måste man vara köpt enligt Maria Larsson.
Hon förkroppsligar den politiska dumhet som knarkkriget bygger på.
"

1 kommentar:

  1. Att dom inte erkänner att dom önskar livet ur oss på en gång...Det är för jävligt att dom inte inser att livet går före principer.!!

    SvaraRadera