Kontakta BrukarföreningenSEMESTER!

Hasse och jag tar semester mellan 19 Juli och 15 Augusti. Under den tiden är det osäkert om någon svarar på nedanstående nummer.

Ha en skön sommar!

0766 459 880

orebro@brukarforeningen.se

Vi hjälper dig med kontakter med soc, sjukvård och andra myndigheter.
Vi svarar på frågor till brukare och anhöriga, myndigheter och allmänheten.

* * * * *
Beroendecentrums Jourtelefon
Mån-Fre 8.00-16.00
019 602 05 30
* * * * *

20 mars 2009

Lisa Heljefors: Bättre vård

Välfärd mot narkotika
09-03-12

Missbruket ökar när klyftorna i samhället blir större. Ett väl utbyggt välfärdssystem är därför en viktig utgångspunkt för att vi ska kunna bekämpa narkotikan. Genom en avkriminalisering av narkotikabruket kan vi förbättra missbruksvården, skriver Lisa Heljefors (V).

Vänsterpartiets förslag till en vård- och behandlingsgaranti skulle ge alla människor med missbruksproblem rätt till en påbörjad vårdplanering alternativt avgiftning inom sju dagar. Garantin skall vara bindande både för landstingens beroendevård och för den kommunala socialtjänsten. För att skapa en så human och effektiv narkotikapolitik som möjligt bör samhället prioritera en upprustning av den generella välfärden som den borgerliga politiken lyckats urholka, en avkriminalisering av det egna bruket samt ett införande av en vård- och behandlingsgaranti för missbrukare.

Lisa Heljefors
ordförande Vänsterpartiet i Örebro

Lisa och Vänsterpartiet är modiga som vågar gå ut med så impopulära förslag och faktiskt vill hjälpa de som är beroende istället för att fortsätta stigmatisera och demonisera denna redan hårt ansatta och utestängda grupp.
Tack Lisa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar