Kontakta BrukarföreningenSEMESTER!

Hasse och jag tar semester mellan 19 Juli och 15 Augusti. Under den tiden är det osäkert om någon svarar på nedanstående nummer.

Ha en skön sommar!

0766 459 880

orebro@brukarforeningen.se

Vi hjälper dig med kontakter med soc, sjukvård och andra myndigheter.
Vi svarar på frågor till brukare och anhöriga, myndigheter och allmänheten.

* * * * *
Beroendecentrums Jourtelefon
Mån-Fre 8.00-16.00
019 602 05 30
* * * * *

26 mars 2009

Metadon fungerar

I UNT står att läsa idag:

Fortfarande finns här och var i missbruksdebatten ett motstånd mot användning av metadon för att minska suget efter heroin. Men verkligheten går inte att resonera bort. I den studie som UNT i dag refererar blev 95 procent av de kvinnliga prostituerade heroinister som ingick i metadonprogrammet fria från heroinmissbruket. De slutade prostituera sig och omkring 90 procent har i dag jobb och familj.
Nästan alla fortsätter att ta metadon. I den meningen är det givetvis korrekt att säga att man låter ett beroende fortsätta, i nya former. Men vad skulle alternativet vara? Svaret är bara alltför uppenbart.


Av: Håkan Holmberg
GD har en något utförligare artikel

3 kommentarer:

  1. När behovet av att skaffa pengarna till drogerna inte längre behövs, slipper man ju att sälja sex. På det sättet är de ju bra, men samtidigt så finns det konsekvenser av att ha horat länge och tar man inte itu med probemen i skallen finns risken att man åker dit igen. Det blir som en identitet som man har svårt att ta sig ifrån. När jag slutade knarka upphörde jag att hora, men när jag började om att sälja sex igen får jag problem med att inte börja om med drogerna, eftersom jag ibland kan behöva dem för att orka med det andra. Typ så ungefär....fast än så länge klarar jag det, men inte hur länge som helst.

    SvaraRadera
  2. Så ni har snott min mettaflaska era %¤ tjyvar! *skrattar*

    SvaraRadera