Kontakta BrukarföreningenSEMESTER!

Hasse och jag tar semester mellan 19 Juli och 15 Augusti. Under den tiden är det osäkert om någon svarar på nedanstående nummer.

Ha en skön sommar!

0766 459 880

orebro@brukarforeningen.se

Vi hjälper dig med kontakter med soc, sjukvård och andra myndigheter.
Vi svarar på frågor till brukare och anhöriga, myndigheter och allmänheten.

* * * * *
Beroendecentrums Jourtelefon
Mån-Fre 8.00-16.00
019 602 05 30
* * * * *

24 mars 2009

Regnbågens ände

Jaa, det kanske är lite tjatigt men faktum är att FNs internationella konferens om det globala narkotikaläget just avslutats efter två veckor, och det som avhandlas där påverkar i slutändan våra möjligheter till vård. I fredags höll Rick Lines från IHRA ett slutanförande på konferensen och vi hoppas att han kommer hit i maj till Örebros seminarium om opiater.

Nu blir det ju inga direkta förändringar på den repressiva narkotikapolitiken i Sverige och hetsjakten på en hel folkgrupp lär ju fortsätta, men ifrågasättandet av att fortsätta jakten på regnbågens slut blir allt vanligare och allt klarsyntare. Ni minns att jag nämnde att vår folkhälsominister Maria Larsson var nere i Wien på konferensen med vår älskade drottning Silvia?

Marias hetsande uttalande om andra länders politik, troligen skrivet av den nykristna extremkandidaten Sofia Modigh, har nu fått ett briljant svar på Newsmill av Abel Backlund. I en både träffsäker, rolig och analytiskt stringent artikel sågar han föreställningen om ett narkotikafritt samhälle och skärskådar brutalt effekterna för inte bara knarkare utan för alla medborgare i en fri och öppen demokrati.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar