Kontakta BrukarföreningenSEMESTER!

Hasse och jag tar semester mellan 19 Juli och 15 Augusti. Under den tiden är det osäkert om någon svarar på nedanstående nummer.

Ha en skön sommar!

0766 459 880

orebro@brukarforeningen.se

Vi hjälper dig med kontakter med soc, sjukvård och andra myndigheter.
Vi svarar på frågor till brukare och anhöriga, myndigheter och allmänheten.

* * * * *
Beroendecentrums Jourtelefon
Mån-Fre 8.00-16.00
019 602 05 30
* * * * *

11 mars 2009

Silvia förintelseförnekare ?


Imorgon håller FN ett högnivåmöte för att inom ramen för Generalförsamlingens specialsession om narkotika (UNGASS) utvärdera medlemsländernas åtagande att utrota all världens narkotika på tio år. Tiden gick ut förra våren, men det är först nu rapporten är klar. Sverige fruktar att sanningen ska komma fram: att war on drugs är ett totalt och komplett fiasko. Därför har vår biståndsminister Gunilla Carlsson bestämt att dra in anslagen till en rad FN-organ som verkar bl.a. för mänskliga rättigheter, bästa möjliga vård och arbete mot smittspridning.

I ivern att tillmötesgå USA i dess krigsföring, vad den än kan tänkas riktas mot (kommunism, terrorism, droger, fildelare, sjuka, lytta och halta) snubblar Sverige på sina oknutna skosnören i ivern att komma först upp i talarstolen och som enda land stödja den ökända FN-sabotören USA. Man skickar folkhälsominister Maria Larsson, som det högtidliga evenemanget till ära har anställt en ny (och skicklig) spökskrivare. Hon säger i en bisats förvisso att vi i Sverige "behöver bättre tillgänglighet till läkemedelsbaserad behandling, större valfrihet och kunskapsbaserade insatser i hela vårdkedjan", men intar för övrigt den gängse svenska föraktfulla hållningen vis-a-vis verkligheten och de länder som strävar efter att hjälpa de delar av befolkningen som lider och riskerar att gå under och förintas på en daglig basis.

För att verkligen försäkra sig om ett von-oben perspektiv helt utan någon som helst kontakt med den verklighet som beroende människor lever under - ja, det skulle väl vara Maddes Cocaine&Champagne-orgier vid Stureplan då kanske, skickar Sverige (tam-taram-tam-tam var så god och nig riktigt djupt nu) DROTTNING SILVIA! För det vet ju alla att HON är insatt mer än någon annan i denna för beroende människor LIVSVIKTIGA fråga!

As the international community finalises the Political Declaration and work plan that will guide the next ten years of international drug policy, it is inconceivable and indeed unconscionable that support for scientifically proven, evidence-based harm reduction programmes will again be blocked. States must show responsible leadership and act in the best interests of public health and human rights, rather than the narrow and failed language of ‘a drug free world’.

This issue is much bigger than ideology, semantics and intergovernmental wordplay. It is about saving lives.

Nu ska Silvia alltså vara ett stöd åt lilla Maria nere i Wien, för Silvia tahlar jo tüschka, och kan således skrämma bort alla andra nyktra forskare, politiker och organisationer som försöker redovisa att 10 års knarkkrig har gått helt åt helvete, människor dör fan i drivor, Ryska Federationen fruktar för hela sin befolkning, heroinet flödar över i Europas alla städer, rättsväsendet knäar, HIV/AIDS, Hepatit-C, och andra livshotande sjukdomar är en tidsinställd bomb som hotar att slå ut stora folkgrupper, och CIA/DEA gnuggar sina händer i förtjusning över att de har full kontrollden globala narkotikahandeln och dess smutsiga pengar med förgreningar till trafficking med både kvinnor, barn, och människoorgan. Colombia, Mexiko, Afghanistan, Kosovo... där knarket finns där finns smutsiga amerikanska statsunderstödda mördare, knarkhandlare och vapenhandlare, och numera alltså också vår egen drottning.

2 kommentarer:

 1. Bra skrivet !! Kan bara hoppas att förnuftet segrar och man inser att det gäller att hjälpa de beoende på ALLA sätt. Detta måste vara individuellt anpassat. Att tro att man kan få bort knark så länge det känas pengar på det är OMÖJLIGT !! Den bästa behandlingen för oss brukare är ju ändå substitutsbehandling !!

  Fredda

  SvaraRadera
 2. Daniel Engström12 juni 2009 14:06

  Mycket bra reflekerat där!
  Kriget mot narkotikan är totalt misslyckat,det enda det har gett är tusentals döda,masspridning av sjukdomar och socialt utslagna människor. De krimminella nätverken tjänar miljoner på detta och i sannings namn är det bara de som tjänar på detta krig,och då förstås vapenindustrin och rättsväsendet.

  Tycker det är beklämmande att Drottning Silvia och Maria Larsson inte kan förstå detta utan de fortsätter sin kalla och föraktfulla attityd.

  SvaraRadera