Kontakta BrukarföreningenSEMESTER!

Hasse och jag tar semester mellan 19 Juli och 15 Augusti. Under den tiden är det osäkert om någon svarar på nedanstående nummer.

Ha en skön sommar!

0766 459 880

orebro@brukarforeningen.se

Vi hjälper dig med kontakter med soc, sjukvård och andra myndigheter.
Vi svarar på frågor till brukare och anhöriga, myndigheter och allmänheten.

* * * * *
Beroendecentrums Jourtelefon
Mån-Fre 8.00-16.00
019 602 05 30
* * * * *

01 april 2009

3 x Camilla


Härlig vårdag i Örebro, och jag hade äran att möta inte mindre än tre unga, kloka, passionerade humanister som alla heter Camilla. De första två var hos RSMH - Riksförbundet för Social och Mental Hälsa. Vi träffades i deras lokaler på öster för att samtala om eventuellt framtida samarbete och hur vi kan hjälpas åt, både på föreningsnivå och på medlemsnivå. Många intressanta kunskaper och erfarenheter utbyttes och vi såg en del öppningar till fortsatt samverkan. Vi pratade om vi Brukarföreningen skulle kunna använda deras lokaler för möten och eventuellt för lite kanslijobb. Dom har drogfrihet som krav för att vistas i deras lokaler och eftersom Brukarföreningen intar en moraliskt värdeneutral hållning i fråga om droganvändning, och eftersom våra medlemmar är opiatanvändare i eller utom behandling, kan just det bli ett problem. Det är också just därför Brukarföreningen är så viktig - våra medlemmar är uteslutna överallt! Trots det finns en gemensam humanistisk värdegrund med brukarperspektivet som ledstjärna och förhoppningsvis kan vi hitta vägar att hjälpas åt i alla fall.

Sen så träffade jag Camilla på Universitetets Socionomprogram. Hon jobbar där med studenter som gör sin praktik och de som skriver uppsats. Jag presenterade en del idéer för C-uppsatser som vi skulle kunna samarbeta kring, Brukarföreningen, Landstinget och Universitetet. Det rör sig om en brukarstudie med patienter från Beroendecentrum bortmot vintern till. Camilla verkade gilla möjligheterna och trodde att en del av hennes studenter skulle vara intresserade att jobba med en sån studie. Räkna med att höra mer om detta i framtiden.

Tack Camilla och alla andra underbara människor med ett stort, varmt och öppet hjärta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar